De “Green Deal Klimaatbestendige Omgeving” richt zich op het creëren van een veerkrachtige en duurzame leefomgeving, weerbaar tegen de impact van extreme weersomstandigheden. Het initiatief biedt een platform voor samenwerking en kennisuitwisseling om gezamenlijk de uitdagingen van klimaatverandering, biodiversiteit en welzijn aan te pakken. De kick-off op 18 januari 2024 markeerde het begin van deze ambitieuze samenwerking.

Samen voor klimaatbestendige projecten en duurzame ruimtelijke ontwikkeling

De deal adresseert, onder meer, vier cruciale uitdagingen: extreme warmte, buien, droogte en een stijgende zeespiegel. ORI, als partner van deze Green Deal, neemt een leidende rol in als mede-trekker van de focusgroep Klimaatbestendige infrastructuur, samen met MOW. De taak van ORI is het mobiliseren van ingenieursbureaus rond de vraagstukken die in deze green deal worden aangepakt. Jan Parys, voorzitter van ORI en Algemeen Directeur van Antea Group Belgium, was aanwezig op de kick-off van deze Green Deal en zette zijn persoonlijke handtekening onder de overeenkomst.

Vanuit Antea Group Belgium zijn we enthousiast om deze belangrijke stap te zetten naar een veerkrachtige toekomst. De Green Deal Klimaatbestendige Omgeving is een gezamenlijke inspanning om actie te ondernemen en positieve veranderingen te bewerkstelligen in onze leefomgeving.