Vandaag staat energie overal bovenaan de agenda. Dit heeft uiteraard te maken met de energietransitie om de klimaatdoelstellingen te halen. De prijsstijgingen in 2022, o.a. door de oorlog in Oekraïne, hebben dit proces versneld. Meer dan ooit is het nodig om als bedrijf de groeiende energiewetgeving te volgen. De recentste wijziging is de verplichte plaatsing van zonnepanelen voor grote energiegebruikers. We zochten uit wat dit voor u betekent.

De laatste jaren zagen we reeds een gestage toename van de wettelijke verplichtingen voor bedrijven omtrent energiebesparing en de energietransitie. Deze waren vooral gericht op energie-intensieve ondernemingen en op nieuwbouwprojecten. Sinds kort zien we deze wettelijke verplichtingen ook uitdeinen naar alle bedrijven én naar bestaande gebouwen.

Op 14 en 15 juni werden twee besluiten (besluit van 17/02 tot wijziging van het Energiebesluit en ministerieel besluit van 08/05) gepubliceerd die de plaatsing van zonnepanelen voor grootverbruikers verplichten. In deze milieufiche kom je te weten of dit voor jou van toepassing is:

Download de volledige milieufiche