reet

Wateroverlast Reet behoort weldra tot het verleden

di, 19/12/2017

In de dorpskern van de Rumstse deelgemeente Reet zijn begin november 2017 infrastructuurwerken gestart die de geregeld optredende wateroverlast moeten voorkomen. Maar het project omvat meer dan enkel klimaatadaptatie.

Antea Group werkte samen met het gemeentebestuur én rioolbeheerder Pidpa een hydraulische studie uit voor het rioolstelsel in het centrumgebied. Vervolgens werd een riolerings- en wegenisontwerp opgesteld waarbij een gescheiden rioolstelsel zal worden gerealiseerd aan een gedeelte van de Eikenstraat, het Koningin Astridplein en een deel van de Molenstraat. Na de realisatie van het project zal ongeveer 2.600m³ regenwater gebufferd worden. Hierdoor worden afwaarts gelegen gebieden beschermd tegen wateroverlast tijdens hevige onweerbuien of langdurige neerslag.

Naast klimaatadaptatie zal het project ook zorgen voor een volledige vernieuwing van de Reetse handelskern. Het gebied tussen de kerk en het gemeentehuis wordt een werkelijk centrumplein waar de verkeersfunctie gepaard kan gaan met beleving, evenementen en onthaasten. Om de doorstroming en verkeersveiligheid in het centrum te optimaliseren voerde Antea Group een mobiliteitsstudie uit.