Wamp

Vissen vieren in de Wamp

21 april 2018 - Wereld Vismigratiedag

vr, 20/04/2018
De Wereld Vismigratiedag wordt jaarlijks georganiseerd om mensen bewust te maken van het belang van open rivieren en vismigratie. Dit jaar vindt deze dag op zaterdag 21 april plaats. Wereldwijd worden er die dag tal van events georganiseerd met één gemeenschappelijk thema: vissen, rivieren en mensen dichter bij elkaar brengen.
 
Ook de provincie Antwerpen viert die dag feest. Als waterloopbeheerder onderneemt de provincie heel wat acties om het voortbestaan van vissen te verzekeren. De provincie koos rivier de Wamp als feestlocatie. De Wamp, een bovenloop van de Kleine Nete, vormt een belangrijke verbinding met de paaiplaatsen van enkele zeldzame vissoorten. Stuwen vormden er echter een onneembare hindernis voor veel vissen. Nu de stuwen vervangen zijn door vistrappen kunnen de vissen verder stroomopwaarts zwemmen om eten te zoeken of te paaien. Antea Group stond in voor het ontwerp en de werfopvolging tijdens de aanleg van de visstrappen.
 
Inwoners en belangstellenden zijn om 14 uur welkom voor een leerrijk en feestelijk samenkomen bij de Wamp, Kinschotsebaan 12 in Rete. Na de officiële verwelkoming volgt een rondleiding langs een paar visvriendelijke ingrepen.