prijs publieke ruimte

Stad Mechelen wint Prijs Publieke Ruimte

13 maart 2018 - Gent

di, 13/03/2018

De stad Mechelen won op dinsdag 13 maart 2018 de Prijs Publieke Ruimte voor het project 'Mechelen Boulevard Leeft!'. Mechels burgemeester Bart Somers nam de prijs in ontvangst.

"Een aantrekkelijke winkelomgeving lokt klanten en investeerders. Bovendien is er in een winkelstraat meer plaats voor passanten wanneer de ruimte niet wordt ingenomen door lege geparkeerde auto’s.”, juryvoorzitter Jan Vilain.

Met 'Mechelen Boulevard Leeft!' voorziet de stad Mechelen een winkelwandelboulevard tussen het nieuwe stationsknooppunt en de Grote Markt, waarbij een eerste gedeelte tussen Vijfhoek en Grote Markt een heuse metamorfose onderging. Het werd een echte winkelwandelboulevard met gezellige pleintjes en veel aandacht voor groen, zichtbaar water, spelelementen en fietsvoorzieningen. Voetgangers en fietsers krijgen er alle ruimte op de comfortabele, kwaliteitsvolle vloer. Resultaat: een hedendaagse publieke ruimte perfect verweven met het historische karakter van Mechelen.

“We halen de ene na de andere prijs voor projecten van stedelijke innovatie. Dat zorgt er ook voor dat steeds meer Mechelaars trots zijn op hun stad.”, burgemeester Bart Somers

Een groot project als 'Mechelen Boulevard Leeft!' vraagt om een aanpak vanuit de verschillende disciplines landschap, verkeer, waterhuishouding, wegenbouw, participatie en communicatie. Antea Group werkte in tandem met Maxwan aan de herinrichting van deze groene winkelwandelboulevard. 

Klik hier voor meer informatie. Bekijk hier het artikel dat in augustus 2018 in de Bouwkroniek is verschenen.