Sint-Goriksplein

Inhuldiging vernieuwde Sint-Goriksplein, wijk Buizegem te Edegem

30/04/19

do, 13/06/2019

Het Sint-Goriksplein is naast een halteplaats ook een wachtlocatie voor bussen van De Lijn. Met de herinrichting werd de bestaande halteaccommodatie grondig uitgebreid. Hierbij werd het groenkarakter van het plein bewaard en versterkt. 

De volledig nieuwe perronhalte voorziet in een grote luifelconstructie. Deze doet dienst als comfortabele wachtplaats voor de busreizigers en als overdekte evenementenplaats voor de wijkbewoners. Onder de luifel is er heel wat zitmogelijkheid. Ook kunnen hier fietsen gestald worden. De sanitaire unit voor het personeel van De Lijn is subtiel ingewerkt in de luifelconstructie, in het plein werden ondergrondse afvalcontainers geïntegreerd.

Het standbeeld van “Meneerke van Buizegem” werd op een nieuwe locatie in het ontwerp geïntegreerd om op het plein ruimte te creëren voor marktwagens die de dynamiek van het plein als ontmoetingsplaats voor de wijk versterken. Tijdens de inhuldiging reed “Meneerke van Buizegem” voorop in de stoet in een oldtimer, vergezeld door de boogschuttersgilde, de kring voor heemkunde, trommels en klaroenen van de KSA, de notabelen en vooral de wijkbewoners. Het werd één groot wijkfeest.

Antea Group maakte het ontwerp voor de herinrichting en stond in voor de opvolging der werken.