De Velodroom: fietsbelevingscentrum in De Schorre

De Velodroom: fietsbelevingscentrum in De Schorre

di, 26/06/2018

Sinds een paar jaar kun je rechtstreeks van De Schorre naar de Rupeldijk wandelen of fietsen via een tunnel onder de Kapelstraat door. Het pad eindigt aan een gezellig pleintje ter hoogte van de Rupeldijk. Het plan om deze plek te laten uitgroeien tot dé hotspot voor fietsers is met de komst van De Velodroom gerealiseerd.

Sinds 23 juni 2018 kan je in De Velodroom terecht voor info over de fiets-, wandel- en vaarmogelijkheden in de Rupelstreek en het Scheldeland. Je kan er een fiets huren en je elektrische fiets opladen. De exporuimte van bestaat uit twee delen. Op het gelijkvloers ligt de focus op de rijke collectie van verzamelaar Paul van Bommel. In de kelder ligt de focus op het verhaal van de Boomse familie Apostel-Mampaey, die tijdens de eerste helft van de vorige eeuw een dertigtal velodrooms heeft gebouwd in binnen- en buitenland.

“De Velodroom is meer dan zomaar een gebouw. Je kan hier het verhaal van Vlaamse wielerhelden beleven in een uniek decor. Ook boekvoorstellingen, reisverhalen, filmvoorstellingen en signeersessies behoren tot de mogelijkheden. Na je bezoek aan het wielermuseum kan je iets gaan drinken of eten in De Musette, ons gloednieuwe café dat baadt in een wielersfeer.”, zegt Alex Ternier van De Schorre.

In 2014 realiseerde Antea Group de onthaalzone in De Schorre. In het team Kros – Antea Group stonden we vnl. in voor de inpassing in de onthaalzone, aandacht voor natuur- en erfgoedwaarden en de landschappelijke inrichting van de site. Kros stond in voor de architectuur.