ORI 1

Antea Group lanceert samen met Climate Change Community experts visiedocument over klimaatverandering

di, 18/06/2019

ORI behartigt de belangen van advies- en ingenieursbureaus in België. Op 13 juni 2019 vond de jaarlijkse ORI Conferentie plaats bij het Verbond van Belgische Ondernemers, te Brussel. Dit jaar stond de conferentie in teken van klimaatverandering.

De conferentie had als doelstelling om de beleidsmakers en belangrijke stakeholders te ondersteunen bij het bereiken van de klimaatdoelstellingen die zowel in het Nationaal Energie- en Klimaatplan (NECP) voor België als in het Akkoord van Parijs zijn vastgelegd. Professor Jean-Pascal van Ypersele (UCLouvain) en VUB-rector Caroline Pauwels kwamen aan het woord. Daarnaast presenteerde ORI, samen met haar Climate Change Community experts, een eerste visiedocument. Een overzicht van de vele belangrijke bijdragen die advies- en ingenieursbureaus op het gebied van klimaatverandering kunnen leveren. 

Deze bijdragen variëren van het verschaffen van kennis en technologieën ter ondersteuning van een geïnformeerde beleidsvorming in de openbare en particuliere sector tot het ontwerpen van oplossingen en strategieën om de overgang naar een koolstofarme, klimaatbestendige samenleving en economie te versnellen. 

  

De ORI Climate Change Community bestaat uit experts vanuit ORI en haar leden. Collega Marten Dugernier schreef mee aan de visie en presenteerde op 13 juni ook enkele inzichten. 
 
Bekijk hier het visiedocument. 

Copyright foto's: ORI