hanssens_1.jpg

Antea Group gidst Hanssens Catering naar een duurzame toekomst

do, 31/01/2019

Hanssens Catering is een familiale KMO gespecialiseerd in het bereiden van dagverse, warme schoolmaaltijden. Op de industriezone van Gullegem-Moorsele wordt gebouwd aan een state-of-the art site op een perceel van 3 hectare. Antea Group stond Hanssens Catering bij in deze investering naar een duurzame toekomst.

De familie Hanssens-Wallays kiest daarbij voor een duurzame nieuwe vestiging en voorziet haar bedrijfsgebouw onder meer van zonnepanelen. Een investering van 15 miljoen euro die extra jobs met zich mee zal brengen en waar tot 40.000 maaltijden per dag bereid zullen worden. De ingebruikname van de productievestiging en kantoren is voorzien voor de start van het nieuwe schooljaar in 2019.

In de aanloop naar de eerste steenlegging, periode 2016-2018, gidste Antea Group Hanssens Catering doorheen een aantal cruciale fases. Wij leverden advies bij de verwerving van het terrein en zorgden voor input tijdens de onderhandelingen van een brownfieldconvenant. Onze deskundigen stelden het bodemsaneringsproject op en adviseerden bij de contractvorming voor de grond- en saneringswerken. Hanssens Catering kon rekenen op de milieukundige begeleiding tijdens de bodemsanering en het bouwrijp maken van het terrein. Voor de vergunningsaanvragen stelden wij de MER-screeningsnota en het MOBER op. Verder coördineerden we de opmaak van de archeologienota’s.

Deze industriezone is geen vreemd gebied voor Antea Group. In verleden, periode 2008-2013, adviseerden wij OVAM voor hetzelfde terrein. Zo werden achtergelaten afvalstoffen geïnventariseerd en deskundig verwijderd. En werden zowel een oriënterend als een beschrijvend bodemonderzoek uitgevoerd.

 

2017 versus ontwerp 2019