logo_univ.png

Antea Group bundelt innovatiekracht in Frankrijk

Samenwerking met Universiteit van Orléans

di, 18/06/2019

Antea Group gaat intensief samenwerken met de Universiteit van Orléans op het gebied van innovatie. Ook opent het ingenieurs- en adviesbureau in de Franse plaats een ‘Innovatie Hub’: een centrum waar Antea Group nieuwe producten en diensten kan ontwikkelen en testen.

Antea Group heeft een samenwerkingsovereenkomst met de Universiteit van Orléans getekend voor intensieve samenwerking op het gebied van innovatie. Het gaat hierbij onder meer om het vormgeven van gezamenlijke internationale programma’s en de inzet van studenten hierbij. 

Innovatie Hub
Naast de samenwerking met de Universiteit gaf Antea Group het startschot voor een Innovatie Hub in Orléans. In dit test- en ontwikkelingscentrum werken de landenorganisaties van het ingenieurs- en adviesbureau samen met klanten en kennisinstituten aan de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten. Het gaat hierbij onder meer om nieuwe concepten op het gebied van data-analyse, sensoring en 3D-printing.

Versnelling ontwikkeling producten en diensten 
Om nog beter in te kunnen spelen op klantvragen en belangrijke actuele thema’s, organiseerde Antea Group dit jaar de 3de editie van haar internationale Innovation Award. Met deze Award wil ze de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten nog meer versnellen. De jury heeft uit 89 inzendingen, de Energie Transitie Toolbox gekozen als Grand Award Winner voor deze editie: Een inzending van Antea België NV.