erfgoed

Senior Adviseur Milieueffecten & Mobiliteit te Antwerpen of Gent

Antea Group is een van de grootste en meest toonaangevende studiebureaus van België met vestigingen in Antwerpen, Gent, Hasselt, Leuven en Namen. Onze activiteiten kaderen binnen de sectoren milieu, infrastructuur, water en ruimte en staan garant voor een multidisciplinaire aanpak. Onze missie: wij willen klanten gidsen naar projecten die relevant zijn in deze steeds veranderende omgeving. Zowel overheden, instellingen als bedrijven doen beroep op de uitgebreide know-how van onze gespecialiseerde medewerkers. Een belangrijke sleutel tot succes is onze projectmatige aanpak. Die bereik je enkel dankzij gemotiveerde medewerkers

In het omgevingsbeleid spelen geïntegreerde processen, waarbij ruimtelijke en mobiliteitsaspecten samen worden afgewogen, steeds meer een hoofdrol (bijvoorbeeld grote infrastructuurprojecten, complexe projecten, stadsontwikkelingsprojecten). In dit kader zijn wij op zoek naar een Senior Adviseur Milieueffecten en Mobiliteit.

Wat ga je doen?

 • Als senior adviseur ben je betrokken bij beleidsvragen en onderzoek naar de abiotische milieugevolgen (lucht, geluid, gezondheid) van mobiliteit gerelateerde plannen en projecten. Je rapporteert over effectvoorspelling en maatregelen voor thema’s als mobiliteit, geluid- en luchtkwaliteit teneinde een doordachte afweging te ondersteunen van ruimtelijke en mobiliteitsaspecten.
 • Je krijgt de kans om verantwoordelijkheid op te nemen in het coördineren van opdrachten, zowel inhoudelijk als procesmatig. Je onderhoudt operationele contacten met alle betrokkenen en laat de samenwerking soepel verlopen.

Wie ben jij?

 • Je hebt een hogere opleiding genoten met een sterke affiniteit inzake milieu (bio-ingenieur, geografie, milieuwetenschappen, …) of mobiliteit (verkeerskunde).
 • Je hebt interesse voor onze leefomgeving en de inrichting van de ruimte in het algemeen en de thematiek  rond mobiliteit en hieraan gerelateerde geluid- en luchtkwaliteit in het bijzonder.
 • Je hebt een goede kennis van milieueffectenrapportage & mobiliteit en de hieraan gerelateerde effecten inzake geluids- en luchtkwaliteit i.r.t. effectvoorspelling en –beoordeling. Beschikken over een MER-erkenning (in het bijzonder in de discipline lucht, geluid, gezondheid of mobiliteit) is een pluspunt.
 • Je beschikt over GIS-vaardigheden en/of kan werken met modellen om de geluids- en/of luchtkwaliteitsimpact van projecten te berekenen (bv. IFDM Traffic, CAR Vlaanderen).
 • Je hebt ruime relevante werkervaring in het vakgebied rond milieu en mobiliteit.
 • Je hebt een grondige actuele kennis van milieueffectrapportage in het kader van Omgevings-vergunningsprocessen, Planbesluitvormingsprocessen of Complexe Projecten.

Waarom Antea Group?

 • Antea Group gelooft in het creëren van carrièremogelijkheden, niet van werkaanbiedingen. Geleid door een cultuur van empowerment, high performance en samenwerking, moedigen we onze mensen aan om een actieve rol te spelen in hun ontwikkeling en trots te zijn op hun prestaties.
 • We bieden je een boeiende en aangename werkomgeving waarin kennis ontwikkelen en innoveren hoog in het vaandel staat. We hechten veel belang aan ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, eigen initiatief en verantwoordelijkheid. We beschikken over een ruime waaier van opleidingen waarbij we inzetten op jouw talenten.
 • Verder bieden we je een aantrekkelijke verloning aangevuld met extralegale voordelen, zoals een flex income plan, maaltijdcheques, een groeps- en hospitalisatieverzekering, …

Interesse?
Indien jou  profiel aansluit bij onze wensen, Stuur een e-mail met je motivatie, voorzien van een beknopt curriculum vitae naar koen.janssens@anteagroup.com of tel +32(0)3 221 55 00 en vraag naar Koen Janssens.
We nemen  spoedig contact om de inhoud van de job verder met jou te bespreken!  Zie alvast even naar de website van Antea Group om nog meer van onze spraakmakende projecten te ontdekken.