Expert Smart Energy Antwerpen of Gent

Expert Smart Energy Antwerpen of Gent

Antea Group is één van de grootste en meest toonaangevende studiebureaus van België en maakt onderdeel uit van een internationaal concern en kijkt dan ook over de grenzen heen. Antea Group levert duurzame oplossingen voor de omgeving waarin we wonen, werken en onze vrije tijd besteden. Onze werkgebieden staan garant voor een multidisciplinaire aanpak. Zowel overheden, instellingen als bedrijven doen beroep op de uitgebreide knowhow van onze gespecialiseerde medewerkers. Een belangrijke sleutel tot succes is onze projectmatige aanpak. Die bereik je enkel dank zij gemotiveerde medewerkers.

Jouw rol

Binnen de business unit Infrastructure word je verantwoordelijk voor de realisatie van enkele doorbraakprojecten met betrekking tot Energietransitie.
Voor onze klanten ben je het eerste aanspreekpunt als het gaat over Local Energy Communities en de rol die energieopslag, Microgrids, District Heating, Demand Side Management, V2G en portfoliomanagement daarin speelt.
Je werkt zelf mee aan techno-economische en strategische analyses en advies deel uitmakend van een multidisciplinair team inzake energie transitie. Inzet van BBT, stakeholdermanagement en technologie ondersteunt door simulaties vormen hierin de ingrediënten. Waar nodig doe je een beroep op onze productspecialisten.
Als Expert bied je ondersteuning aan intercommunales, industrie, private en publieke klanten inzake strategie, beleid, techno-economisch advies en het ontwerp van nieuwe energie-infrastructuur . Het geeft je energie om klanten te adviseren inzake het intelligent inzetten van de energievektoren (elektriciteit, warmte, koude, waterstof) en de uitwisselingsmogelijkheden onderling IT en Big Data schrikt je niet af, je gebruikt ze op een slimme manier voor het realiseren van een pragmatische masterplanning energietransitie Je staat mee in voor het uitwerken van nieuwe business modellen en verdienmodellen voor de realisatie van transitietrajecten in een steeds veranderende omgeving.

Jouw profiel

 • Je hebt een master diploma of hebt hoger onderwijs gevolgd (handelsingenieur, ingenieur, industrieel ingenieur,…). MBA is een aanwinst; Je hebt min. 5 jaar ervaring in energiebeheer, energieadvies en/of duurzaamheid.
 • Je hebt ervaring met het gebruik van simulatiemodellen, bij voorkeur gebruikt in een internationale context voor het vastleggen van een strategie inzake energietransitie voor onze klanten.
 • Je hebt sterke communicatieskills Je beschikt over sterke analytische vaardigheden en een goede teamspirit.
 • Je hebt een goed zicht op de markt van Smart Cities en Energietransitie.
 • Het schrikt je niet af om op zoek te gaan naar nieuwe opportuniteiten en verdienmodellen.
 • Je moedertaal is Nederlands of je beheerst dit zeer goed.
 • Je kan je vlot uitdrukken in het Engels (mondeling en schriftelijk).

Ons aanbod bestaat uit:

 • boeiende en gevarieerde werkinhoud;
 • een degelijke begeleiding in verwezenlijking van de projecten;
 • uitgebreide doorgroeimogelijkheden binnen een internationaal ingenieursbureau;
 • een afwisselende en verantwoordelijke functie binnen een teamgerichte en participatieve bedrijfscultuur;
 • de nodige kansen voor vorming en opleiding in functie van je taken;
 • competitieve verloning aangevuld met extralegale voordelen;
 • standplaats Antwerpen of Gent.

Geïnteresseerd?
 Stuur dan een e-mail waarin je je belangstelling motiveert, voorzien van curriculum vitae naar:  Laurent.detemmerman@anteagroup.com
 Een brief sturen kan natuurlijk ook. Stuur deze naar Antea Group NV - t.a.v. Laurent De Temmerman, Buchtenstraat 9 te 9051 Gent (Sint Denijs Westrem) Wil je meer informatie, neem gerust contact op via tel. +32 (0)9 261 63 73