vacature ruimtelijke planning en stedenbouw

Adviseur Ruimtelijke planning en ontwerp

Antea Group Antwerpen, Gent, Hasselt

Antea Group België is een adviesbureau actief binnen de sectoren infrastructuur, milieu, ruimte en water. In België tellen we 240 collega’s die werkzaam zijn op onze kantoren te Antwerpen, Gent, Hasselt, Leuven en Namen. We zijn deel van de internationale Antea Group. 

Onze leefomgeving is dynamisch en uitdagend. Dat resulteert in boeiende, vaak complexe, vraagstukken. Als studie- en adviesbureau biedt Antea Group klanten deskundigheid en pragmatiek. Wij verrijken ons met onderzoek, pionierswerk en nieuwe technieken. Op die manier gidsen wij klanten in een steeds veranderende omgeving.  

Deel jij onze missie en wil je de wereld van morgen mee vorm geven? 

Wat ga jij doen?

In het omgevingsbeleid spelen geïntegreerde complexe processen, waarbij ruimtelijke en milieuaspecten samen worden afgewogen, steeds meer een hoofdrol. Bijvoorbeeld ruimtelijke beleidsplannen, stadsontwikkelings-projecten en groenblauwe netwerken. In dit kader zoeken wij een Adviseur Ruimtelijke planning en ontwerp

 • Als adviseur analyseer en beoordeel je zelfstandig, vanuit een ruime multidisciplinaire invalshoek, beleidsvragen inzake het omgevingsbeleid en stedenbouwkundige ontwikkelingen. Tevens  treed  je op als contactpersoon voor ruimtelijke planningsprocessen en geïntegreerde ruimtelijke studies, dit zowel voor openbare als particuliere opdrachtgevers.
 • Je krijgt de kans om door te groeien tot projectleider waarbij je verantwoordelijkheid opneemt in het coördineren van opdrachten, zowel inhoudelijk als procesmatig en operationele contacten met alle betrokkenen onderhoudt.     

Wie ben jij?

 • Je hebt interesse in onze leefomgeving en de inrichting van de ruimte in het algemeen.
 • Je hebt een hogere wetenschappelijke opleiding genoten met focus op ruimtelijk denken (geograaf, ingenieur, …) of ontwerpmatig denken (architect, ir. Architect, ruimtelijke planning, …) en beschikt over een bijkomende specialisatie als master in de stedenbouw of ruimtelijke planning.
 • Je hebt relevante werkervaring op het vlak van ruimtelijk beleid & planning of ruimtelijk ontwerp en vindt het leuk om zowel inhoudelijk als procesmatig bezig te zijn.
 • Je hebt ervaring met communicatie en participatie binnen  projecten zowel als met het begeleiden van mensen of neemt hiervoor de verantwoordelijkheid op.
 • Je bent vlot in communicatie en volgt zelfstandig projecten op waarbij je borg staat voor de inhoudelijke kwaliteit ervan.

Waarom Antea Group? 

 • Antea Group biedt een warme en bruisende werkomgeving waar expertise en innovatie voorop staan. Hier blijf je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.
 • Binnen Antea Group werken we in kleine, zelforganiserende teams. We gaan uit  van de kennis en professionaliteit van alle medewerkers. Dat impliceert de nodige autonomie en verantwoordelijkheidszin.
 • Voor Antea Group is duurzaamheid ook een essentieel fundament in ons mensbeleid. We bieden op maat steun, begeleiding en opleiding. Ieder individu telt.
 • Antea Group biedt  een aantrekkelijke verloning aangevuld met extralegale voordelen, zoals een flex income plan, maaltijdcheques, een groeps- en hospitalisatieverzekering, …

Interesse?
Stuur een e-mail met je motivatie en curriculum naar koen.janssens@anteagroup.com of  bel +32  (0)3 221 55 00 voor meer informatie. We nemen spoedig contact met je op om de inhoud van de job verder te bespreken!  Neem alvast een kijkje op onze website om enkele spraakmakende projecten te ontdekken.