Omgevingsbeleid klimaat

Adviseur MER / Milieueffectenrapportage

Antea Group België is een adviesbureau actief binnen de sectoren infrastructuur, milieu, ruimte en water. In België tellen we 240 collega’s die werkzaam zijn op onze kantoren te Antwerpen, Gent, Hasselt, Leuven en Namen. We zijn deel van de internationale Antea Group. 

Onze missie: Wij willen onze klanten gidsen naar projecten die relevant zijn in een steeds veranderende omgeving. Onderzoek en ontwikkeling spelen hierin een belangrijke rol. We zoeken daarbij een collega adviseur MER. Wil jij de wereld van morgen mee vorm geven? 

Wat ga jij doen?
In het omgevingsbeleid spelen geïntegreerde complexe processen, waarbij ruimtelijke en milieuaspecten samen worden afgewogen, steeds meer een hoofdrol. Bijvoorbeeld grote infrastructuurprojecten, complexe projecten, stadsontwikkelingsprojecten. In dit kader zijn wij op zoek naar een Adviseur MER.

 •  Als adviseur analyseer en beoordeel je zelfstandig, vanuit een ruime multidisciplinaire invalshoek, beleidsvragen inzake het omgevingsbeleid. Je werkt aan screenings, ontheffingsdossiers en MER’s zowel voor stedelijke ontwikkeling als voor openruimte beleid.  Je bent betrokken bij beleidsvragen en onderzoek naar de abiotische milieugevolgen (bodem, water, lucht) en aspecten als landschap en impact op mens van plannen en projecten.
 • Je krijgt de kans om door te groeien tot projectleider waarbij je verantwoordelijkheid opneemt in het coördineren van opdrachten, zowel inhoudelijk als procesmatig en operationele contacten met alle betrokkenen onderhoudt.

Wie ben jij?

 • Je hebt interesse in onze leefomgeving en de inrichting van de ruimte in het algemeen.
 • Je hebt een hogere opleiding genoten (geograaf, industrieel of bio-ingenieur, milieuwetenschappen …) met een sterke affiniteit inzake MER en milieu vanuit een integrale visie.
 • Je hebt al enkele jaren aantoonbare werkervaring in het vakgebied van milieueffectenrapportage (MER) of bent bereid je hierin te bekwamen.
 • Je beschikt over actuele kennis inzake de geldende wetgeving en toepassingsgebied van MER.
 • Je bent vlot in communicatie en volgt zelfstandig projecten op waarbij je borg staat voor de inhoudelijke kwaliteit ervan.

Waarom Antea Group? 

 • Milieu effectenonderzoek krijgt voor Antea Group zijn echte betekenis door het geïntegreerd aanpakken van projecten en het bevorderen van een draagvlak hiervoor. Samenwerken is hierin dé sleutel. Als betrouwbare partner in advies zetten wij ideeën en visies om in gedegen onderzoek en beleid. Wil ook jij bijdragen aan leefbare steden en een gezonde leefomgeving?
 • Antea Group gelooft in het creëren van carrièremogelijkheden. Geleid door een cultuur van groei, ambitie en samenwerking, moedigen we onze mensen aan om een actieve rol te spelen in hun ontwikkeling en trots te zijn op hun prestaties.
 • We bieden een boeiende en aangename werkomgeving waarin kennis ontwikkelen en innoveren hoog in het vaandel staat. We hechten belang aan ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, eigen initiatief en verant-woordelijkheid. We beschikken over een ruime waaier van opleidingen waarbij we inzetten op jouw talenten.
 • Verder bieden we je een aantrekkelijke verloning aangevuld met extralegale voordelen, zoals een flex income plan, maaltijdcheques, een groeps- en hospitalisatieverzekering, …

Interesse?
Indien jouw profiel aansluit bij onze wensen, stuur een e-mail met je motivatie en curriculum, naar koen.janssens@anteagroup.com. Of bel +32 (0)3 221 55 00 en vraag naar Koen Janssens. We nemen spoedig contact met je op om de inhoud van de job verder te bespreken!  Neem alvast een kijkje op onze website om enkele spraakmakende projecten te ontdekken.