Omgevingsbeleid klimaat

Adviseur – MER coördinator

Antea Group België is een adviesbureau actief binnen de sectoren infrastructuur, milieu, ruimte en water. In België tellen we 240 collega’s die werkzaam zijn op onze kantoren te Antwerpen, Gent, Hasselt, Leuven en Namen. We zijn deel van de internationale Antea Group, met collega’s zowel binnen als buiten Europa. 

Onze missie: Wij willen onze klanten gidsen naar projecten die relevant zijn in een steeds veranderende omgeving. Onderzoek en ontwikkeling spelen hierin een belangrijke rol. We zoeken daarbij een MER coördinator. Wil jij met ons de wereld van morgen mee vorm geven? 

Wat ga je doen?

In een continu veranderende wereld, waarin behoud en ontwikkeling van een duurzame leefomgeving voorop staan, werk jij mee aan geïntegreerde planprocessen, waarbij ruimtelijke en milieu aspecten samen worden afgewogen. Als adviseur analyseer en beoordeel je zelfstandig, vanuit een ruime multidisciplinaire invalshoek, beleidsvragen inzake het omgevingsbeleid. Je werkt aan screenings, ontheffingsdossiers en MER’s zowel voor stedelijke ontwikkeling als voor openruimte beleid.  Tevens  treed  je op als coördinator voor milieu-effecten- rapportage in het kader van geïntegreerde ruimtelijke studies, dit zowel voor openbare als particuliere opdrachtgevers.

Als Coördinator krijg je de kans om verantwoordelijkheid op te nemen in het coördineren van MER opdrachten, zowel inhoudelijk als procesmatig. Je communiceert vlot en onderhoudt operationele contacten met alle betrokkenen, bewaakt de voortgang van de werkzaamheden en stuurt overlegmomenten aan.

Wie ben jij?

Ervaring is belangrijk, goesting en geestdrift nog belangrijker. In onze aanpak hebben we iemand nodig die opdrachten kan coördineren en hierbij over de nodige maturiteit beschikt. Als jij ondernemerschap uitstraalt en initiatief neemt om enerzijds uitdagende opdrachten inhoudelijk tot een goed einde te brengen en anderzijds onze opdrachtgevers  te gidsen bij boeiende projecten, dan spreken we jou graag.

  • Je hebt een hogere wetenschappelijke opleiding genoten (geograaf, industrieel of bio-ingenieur, milieuwetenschappen …) met sterke affiniteit inzake milieu en omgevingsbeleid vanuit een integrale visie.
  • Je hebt minstens 5 jaar relevante werkervaring in het vakgebied van milieu-effectenrapportage (MER) en het coördineren van mer-processen is een van je sterktes.
  • Je hebt een netwerk binnen de sector wat je onderhoudt en verder uitbreidt.
  • Je hebt ervaring met zowel communicatie en participatie binnen  projecten als met het aansturen van mensen of neemt hiervoor de verantwoordelijkheid op.

Waarom Antea Group?

  • Milieu effectenonderzoek krijgt voor Antea Group zijn echte betekenis door het geïntegreerd aanpakken van projecten en het bevorderen van een draagvlak hiervoor. Samenwerken is hierin dé sleutel. Als betrouwbare partner in advies zetten wij ideeën en visies om in gedegen onderzoek en beleid. Wil ook jij bijdragen aan leefbare steden en een gezonde leefomgeving?
  • Antea Group gelooft in het creëren van carrièremogelijkheden. Geleid door een cultuur van empowerment en samenwerking, moedigen we onze mensen aan om een actieve rol te spelen in hun ontwikkeling en trots te zijn op hun prestaties.
  • We bieden een boeiende en aangename werkomgeving waarin kennis ontwikkelen en innoveren hoog in het vaandel staat. We hechten belang aan ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, eigen initiatief en verantwoordelijkheid. We beschikken over een ruime waaier van opleidingen waarbij we inzetten op jouw talenten.
  • Verder bieden we je een aantrekkelijke verloning aangevuld met extralegale voordelen, zoals een flex income plan, maaltijdcheques, een groeps- en hospitalisatieverzekering, … maar ook de mogelijkheid om extra verlofdagen op te nemen.

Meer informatie: 
Stuur een e-mail met je motivatie, voorzien van een beknopt curriculum vitae naar: koen.janssens@anteagroup.com of bel voor meer informatie +32 (0)3 221 55 00