HLN Lokeren

Nieuwe ingang Josephine Charlottepark valt in de smaak tijdens Parktheaterfestival

do, 01/06/2017

Op zondag 28 mei vierde Lokeren de 21ste editie van het Parktheaterfestival in het grondig gerenoveerde deel van het Josephine Charlottepark. Het opknappen van de verouderde toegang behoort tot de eerste fase van het masterplan. Het masterplan heeft voor ogen om het volledige park her in te richten als een ontmoetingsplaats waar het goed verpozen is aan de Durmeboorden, midden in het groen.

Masterplan J. Charlottepark

Renovatie parktoegang

Op 27 maart startte de renovatie van de verouderde parktoegang. De oude toegang verstopte het park, terwijl de stad de wens had om het open trekken naar de Markt toe. Tegelijk werd de verouderde waterpartij vervangen door een nieuwe, ondiepe waterpartij. Stapstenen maken de waterpartij aantrekkelijk voor spelende kinderen. Centraal ligt een wandelpad in kleiklinkers. Ter hoogte van de postbrug wordt aan de Durme een terras in hout aangelegd. De reacties tijdens het Parktheaterfestival waren alvast positief.

Tijdens het plaatsen van de stapstenen

Volgende fase

In een latere fase wordt het gebouw 'De Weeg' gerenoveerd. En om de rivier Durme meer zichtbaar te maken, zullen bomen en struiken verwijderd worden. Tevens wordt de conflictsituatie tussen fietsers en wandelaars op de Durmedijk aangepakt door het verleggen van het fietspad. Tot slot komt er een waterspeeltuin en wordt het bestaande paviljoen van Kind en Gezin verbouwd naar een ontmoetingsplaats voor watertoeristen en –sporten met een horeca gelegenheid en de bouw van een nieuwe loods voor de opslag van kano’s.

Rol Antea Group

Binnen het team zijn de landschapsarchitecten en technici van Antea Group verantwoordelijk voor de uitwerking van het landschapsontwerp tot en met de begeleiding bij de realisatie. Samen met partner KROS architecten werkt het team intussen aan de plannen voor de tweede fase van de realisatie van het masterplan.

Lees artikel in Het Laatste Nieuws.