arcade

Inhuldiging kunstwerk "Arcade" Polders van Kruibeke

ma, 04/09/2017

Op zaterdag 26 augustus werd het kunstwerk ‘Arcade’ ingehuldigd. Het is een project van het architectencollectief Gijs Van Vaerenbergh. Bogen die als een zigzag over de ringdijk lopen. Het kunstwerk verbindt visueel en symbolisch de ene kant van de verkortingsdijk met de andere en verbeeldt de vroegere relatie tussen polder en dorp.
 
Pieterjan Gijs over het kunstwerk: “De lokale kunstvereniging ‘tij heeft ons geïntroduceerd in de streek. Zij hebben ons over de boeiende geschiedenis van het gebied verteld. Met “Arcade” wilden we de prachtige omgeving en de eeuwenoude relatie tussen Bazel en de polders benadrukken. “Arcade” is daarenboven opgetrokken uit cortenstaal, een materiaal dat oorspronkelijk gebruikt werd voor de bouw van schepen. Zo leggen we de link met de nijverheid aan de Schelde.”

De integratie van kunst in het landschap werd door Antea Group opgenomen in het onthaalmanagementplan voor de gebieden van het Sigmaplan. In het pilootproject Polders van Kruibeke neemt kunst alvast een prominente plaats in. Antea Group is sponsor van het kunstwerk "Arcade".

Voor meer informatie over onze rol binnen de Polders van Kruibeke: klik hier.