vcdo

Antea Group tekent intentieverklaring VOKA Charter Duurzaam Ondernemen

do, 06/07/2017

Het VOKA Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO) biedt bedrijven de mogelijkheid om duurzaam ondernemen concreet vorm te geven, via een op maat samengesteld actieplan. Antea Group heeft zich met de hoofdzetel in Antwerpen ingeschreven voor het VCDO 2017.

Op 5 april 2017 werd dit charter opgestart met een audit door een team VOKA specialisten. Dit omvatte een doorlichting op vlak van duurzaamheid en een conformiteitsonderzoek. De audit resulteerde in 20 actiepunten, rond de 17 duurzaamheidsdoelstellingen van de VN. Op basis hiervan is Antea Group aanvaard in het VCDO 2017.

Op 15 juni 2017 ondertekende Jan Parys, gedelegeerd bestuurder, de intentieverklaring VCDO 2017. Hiermee engageert Antea Group zich tot het minimaal ondernemen van 10 acties, met minimaal 1 actie binnen elke van de 5 P’s: People, Prosperity, Planet, Peace & Partnership. Een interne stuurgroep volgt deze acties nauwlettend op.

Antea Group is, net zoals VOKA en de deelnemende bedrijven, ervan overtuigd dat ondernemingen een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de realisatie van VN duurzaamheidsdoelstellingen.